Скочи на садржај
Online Kladionice » Kladionica online uplata

Kladionica online uplata

Kada je u pitanju kladionica online uplata, postoji nekoliko načina na koje ju možete izvršiti. Jedan od najjednostavnijih načina je da odete u poslovnicu vaše kladionice i lično zatražite od operatera uplatu na svoj nalog. Ali to možete samo kada igrate u domaćim kladionicama.

Pored ovog klasičnog načina, uplatu na kladioničarski račun/nalog moguće je izvršiti u banci ili pošti, putem e-bankinga, kao i platnim karticama. U današnje vreme igrači imaju i tu mogućnost da svoju uplatu izvrše gde god da se nalaze, pa je tako moguće izvršiti i uplatu preko mobilnog telefona, sms uplatom, što je svakako novina u svetu klađenja.

Banka/PoštaMenjačnica/KioskVaučeri
mozzart kladionica logo

Saznaj više o načinima uplate na Mozzartu
Admiral kladionica logo
soccer logo
maxbet kladionica logo
meridian logo
365 kladionica logo
Balkan bet logo
pinnbet kladionica logo
Circusbet Logo
pinnbet kladionica logo

Uplata karticama

Jedan od najpopularnijih načina uplate depozita za klađenje jeste putem debitne/platne kartice. Kladionica online uplata sredstava je moguća korišćenjem VISA, MasterCard i Maestro platnim karticama, i ove kartice su se pokazale kao najsigurniji načini uplate. Neke kladionice, poput Mozzarta, nude mogućnost uplate i preko DinaCard kartica, nacionalnih platnih kartica koje kontroliše Narodna banka Srbije.

Ukoliko se opredeli za ovaj način uplate, korisnik je u mogućnosti da izvrši transakciju za svega nekoliko sekundi, i to putem sajta ili aplikacije za klađenje. Obavezno proverite na stranici kladionice koje sigurnosne protokole koriste za uplatu i isplatu sredstava na karticu. To možete najlakše da proverite na dnu (footeru) stranice, gde su navedeni sigurnosni sertifikati, poput Visa secure.

kreditne kartice

Na samom početku, svaki registrovani korisnik na svom nalogu ima mogućnost da izabere na koji način i kojom karticom želi da izvrši uplatu. Prostom prijavom na sajt i unošenjem podataka koji uključuju vrstu kartice i visinu iznosa za uplatu, nakon ovako izvršene uplate, vaša sredstva automatski postaju dostupna na vašem korisničkom nalogu. Radi jednostavnosti, možete izabrati opciju da sistem zapamti vašu karticu, da ne biste morali svaki put prilikom uplate ili isplate morali unositi njen broj.

Ako govorimo o platnim karticama, treba reći da svaka od njih ima svoje prednosti i mane, i u zavisnosti od toga korisnik sam odlučuje koju će izabrati za svoje kladioničarske potrebe.

VISA

VISA je jedan od najpoznatijih brendova koji koristi najnoviju tehnologiju plaćanja i sigurnosti. Većina kladionica u svojoj ponudi ima i mogućnost uplate putem ove kartice, a prostim odabirom ovog logotipa na samom sajtu i popunjavanjem obrasca, Vi možete uplatiti sredstva putem ove kartice.

Jedna od najvećih prednosti korišćenja VISA kartice je ta što možete u svakom trenutku da prebacite sredstva na svoj račun, a jedini uslov je da vaša kartica nije izdata u SAD. Treba istaći i to da se ne naplaćuje naknada za uplatu putem VISA kartice, a vašu isplatu putem ovog servisa moguće je ostvariti samo ako ste imali bar jednu uplatu u prethodnih šest meseci.

MasterCard

MasterCard obuhvata više od 24 miliona trgovaca širom sveta i samim tim se smatra najčešće korišćenim načinom plaćanja putem kartice. Kao i u slučaju VISA kartice, isplatu sredstava na svoju karticu možete izvršiti samo ako ste u prethodnih šest meseci imali uspešnu uplatu sredstava na račun, a vaša sredstva uplaćuju se direktno na vašu karticu u roku od 3 do 5 dana.

Vaša sredstva za klađenje možete uplatiti jednostavnom prijavom na vaš račun, gde ćete u okviru opcije za odabir platne kartice izabrati MasterCard karticu i jednostavnim popunjavanjem obrasca uplatiti sredstva na vaš račun.

Ovu karticu odlikuje vrhunska zaštita koja se temelji na tehnologiji sličnoj onoj koju koriste banke i finansijske ustanove širom sveta, pa je tako ovaj vid plaćanja jedan od najpouzdanijih na internetu.

Maestro

Maestro je debitna kartica MasterCard-a koja poseduje veoma razvijenu mrežu korisnika, i to sa preko 11 miliona lokacija širom sveta. Osim što je moguće jednostavno izvršiti uplatu sredstava na karticu, prostim odabirom logotipa na sajtu kladionice i unošenjem podataka o kartici, prednost Maestro kartice je ta što ona u većini slučajeva ne podleže naplaćivanju naknada za transakcije.

Kao i u slučaju VISA i MasterCard kartica, isplatu putem Maestro kartice moguće je izvršiti jedino ukoliko ste imali bar jednu uspešnu uplatu na račun u prethodnih šest meseci.

Uplata u Menjačnicama i na Trafikama

Kako online klađenje postaje sve popularnije, tako i načini za uplatu postaju sve pristupačniji. Sada u mnogim online kladionicama možete depozit direktno uplatiti u menjačnicama, kao što su AltaPay i Payspot na primer. Da biste depozit uplatili na npr. svoj Mozzart nalog, dovoljno je samo da operateru u menjačnici predočite broj svog korisničkog naloga i iznos koji želite da uplatite. Osim što se mogu svuda pronaći, dodatna prednost menjačnica je što je minimalna uplata na Mozzart nalog (a i na naloge većine drugih kladionica) samo 100 dinara. Što je dovoljno ako želite da odigrate samo jedan tiket.

Po sličnom principu, uplatu možete izvršiti i u trafikama, u zavisnosti od kladionice. Najpopularnije su Moj Kiosk i Corner shop trafike. Slično kao kod menjačnica, limiti za uplatu sredstava su veoma slični. Recimo, minimalna Maxbet uplata na trafici iznosi samo 100 dinara. Dovoljno je samo da radniku u trafici pokažete ID svog naloga i kažete koji iznos sredstava želite da položite. Najbolje od svega je što vam sredstva ležu na korisnički nalog istog trenutka i odmah možete da ih koristite za klađenje.

Uplata putem Vaučera

Većina kladionica u Srbiji je omogućila svojim korisnicima da uplatu sredstava na nalog izvrše i putem vaučera koji mogu da se kupe na njihovim prodajnim mestima, benzinskim pumpama, trafikama ili u malim prodavnicama. Najpopularniji vaučeri su VCash i A voucher. Među njima postoji bitna razlika u načinu uplate novca.

Naime, kada uplatu vršite putem A vouchera, prvo je potrebno da, preko svog korisničkog računa izgenerišete kod. To činite tako što ćete otvoriti svoj račun i odabrati opciju „uplata“, pa onda opciju „A voucher“. Kod koji vam se prikaže na telefonu pokazujete zaposlenom licu na uplatnom mestu. Minimalna uplata putem A vouchera iznosi 100 dinara i sredstva se odmah prebacuju na vaš račun.

Sa druge strane, VCash vaučer ne zahteva generisanje koda. Dovoljno je da kupite vaučer u željenom iznosu i skenirate QR kod koji se nalazi na njemu. Minimalni iznos uplate putem VCash vaučera je 200 dinara. Ovaj vaučer možete da iskoristite i da nekom poklonite sredstva za klađenje, ukoliko to želite, jer je period važenja vaučera 30 dana od trenutka kupovine.

Bank Transfer Uplata

Ne toliko popularan način uplate, jer za razliku od ostalih potrebno je popuniti uplatnicu i otići do najbliže pošte ili banke kako biste uplatili depozit, a to uglavnom znači čekanje u redu. Minimalna uplata varira od kladionice do kladionice i kreće se od minimalno 200 dinara. Problem sa ovim načinom uplate je i što za proknjižavanje transakcije i prebacivanje novca na korisnički račun ponekad prođu i tri radna dana.

Uplata preko elektronskog novčanika

elektronski novčanik

Elektronski novčanik, ili tzv. eWallet, jedan je od načina na koji se kladionica online uplata može izvršiti na brz i siguran način. S obzirom da funkcioniše slično internet bankovnim računima, jednom kada registrujete svoj nalog možete da prebacite sredstva na vaš digitalni novčanik, vršite plaćanja, pa tako i kladioničarske usluge.

Vaš novac možete prebaciti na e-novčanik na više načina:

  • Povezivanjem sa računom u banci ili kreditnom/debitnom karticom
  • Uplatom preko e-bankinga ili u pošti
  • Zaduživanjem računa za mobilni telefon
  • Pripejd karticama

Kada je reč o klađenju, jednom kada imate novac u elektronskom novčaniku, možete ga proslediti sajtu za klađenje. Da bi ste to uradili potrebno je da se prijavite na svoj nalog, izaberete vaš elektronski novčanik kao način za polaganje depozita, i izaberete sumu koju želite da prebacite.

Prednost elektronskog novčanika je ta što omogućuje jednostavan prenos sredstava sa jednog na drugi kladioničarski račun, a s obzirom da je otvaranje naloga besplatno, sve veći broj korisnika se opredeljuje za ovu vrstu polaganja novca.

Postoji veliki broj elektronskih novčanika koji su našli široku upotrebu na internetu, ali ako govorimo o kladionicama, treba izdvojiti Skrill, PayPal i Neteller.

Skrill

Skrill je verovatno najpopularniji elektronski novčanik koji koriste kladioničarski servisi i koji vi možete iskoristiti za uplatu na račun kladionice. Ovaj eWallet omogućuje korisniku sa važećom e-mail adresom da na siguran način prima mrežna plaćanja u stvarnom vremenu.

Može se koristiti za:

  • Slanje novca elektronskom poštom
  • Kupovinu putem interneta
  • Prikupljanje novca putem e-pošte

Kako biste uplatili sredstva na svoj Skrill nalog, neophodno je da se prijavite na svoj račun, pronađete Skrill logotip, koji će Vam zatražiti dodatne podatke vezane za uplatu, i Skrill će vas usmeriti na sajt koji će potvrditi vaš zahtev.

Jedna od najvećih prednosti Skrill-a je ta što možete uplaćivati sredstva na račun putem debitne kartice, online bankovnim transferom, direktnim bankarstvom ili putem čeka. Naknada za uplatu sredstava iznosi 2.50%.

Ako govorimo o mogućim iznosima za uplatu i isplatu novca na račun, treba istaći da svaku transakciju prethodno treba da odobri zaduženi interni tim, a koji će Vam u roku od 24 časa omogućiti vršenje transakcija. Najmanji iznos koji se može isplatiti putem Skrill-a je 10 dolara, a najveći iznos isplate iznosi 10 hiljada dolara. Treba napomenuti da isplate putem Skrill-a podležu naknadama u zavisnosti od toga na koji način želite da isplatite svoj novac. Detaljan pregled svih naknada možete videti na njihovoj zvaničnoj stranici.

Jedan od bržih načina plaćanja putem Skrill-a je tzv. Skrill 1-Tap. Ovaj servis obavlja transakcije samo u eurima, a postupak uplate je identičan kao i kod Skrill naloga. Skrill 1-Tap je servis koji omogućava potpuno siguran način plaćanja, pre svega zahvaljujući kombinacijom nadzora transakcija.

Paypal

Iako se radi o jednom od najpopularnijih i najsigurnijih eWallet-a na svetu, ovaj servis nije toliko popularan među samim kladioničarima.

Ukoliko se ipak odlučite za klađenje preko PayPal-a, morate da otvorite besplatan račun kako biste vršili uplate, a samo registrovanje je brzo i jednostavno. Registraciju obavljate na samom sajtu ovog servisa, a vaš račun je spreman odmah po završetku registrovanja.

Glavni načini plaćanja depozita putem PayPal-a su bankovna transakcija i kreditna i/ili debitna kartica. Uplata sredstava na račun takođe se vrši odabirom logotipa na sajtu kladionice, unošenjem iznosa za uplatu i jednostavnom potvrdom transakcije na kraju ovog procesa.  

Glavna prednost ovog servisa je sama bezbednost, a osim toga treba naglasiti da PayPal omogućava isplatu u iznosima višim od vaše početne uplate. Jedna od najvećih mana ovog servisa je što su im naknade veoma visoke. Pored uobičajene fiksne naknade koju obračunava na transakcije (trenutno iznosi 550 dinara po transakciji), dodatno znaju zaračunati i naknadu za konverziju iz inicijalne valute u onu koju ste odabrali za isplatu.