Скочи на садржај
Online Kladionice » MMA Kladionice

MMA Kladionice

Za razliku od drugih borilačkih sportova, MMA spada u onu retku vrstu koja je uspela da se popularizuje, pa je tako danas igrač u mogućnosti da se opkladi i u okviru ovog ekstremnog i atraktivnog sporta.

MMA spada u moderan borilački sport koji kombinuje različite vrste borilačkih veština sa minimalnim pravilima borbe. Ova vrsta sporta za cilj ima pronalaženje idealnog oblika borbe koji će uključivati što više vrsta borilačkih veština zastupljenih u samom ringu, odnosno oktagonu, a jedini uslov je da se pronađe njihov najmanji zajednički sadržalac u vidu pravila; dozvoljeno je praktično sve osim guranja prstiju u oči protivnika.

Ako govorimo o zastupljenosti MMA kladjenja u Srbiji, treba napomenuti da popularnost ovog sporta raste velikom brzinom, stoga u današnje vreme i u našoj zemlji postoji mogućnost kladjenja na neki MMA meč koji se održava bilo gde u svetu, i to u svim najboljim svetskim organizacijama. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da ovaj sport još uvek nema podršku u svim državama sveta, mogli bismo da kažemo da su igrači u Srbiji privilegovani kada je u pitanju mogućnost kladjenja na MMA mečeve.

Kladionice za MMA

Kad je reč o kladionicama u kojima je zastupljeno MMA kladjenje, treba istaći da je kladjenje najpovoljnije u onim sportske kladionice koje u svojoj ponudi imaju široku lepezu sportova, među kojima su i druge vrste borilačkih veština.

Ako govorimo izričito o MMA kladjenju, igrač je u mogućnosti da se kladi na svog omiljenog MMA borca, bez obzira o kojoj svetskoj borilačkoj organizaciji je reč. Pre svih drugih, treba istaći da su UFC i Bellator najpoznatiji svetski pokrovitelji MMA turnira, pa tako i MMA kladionice u svojoj ponudi imaju najviše mečeva upravo u ovim najkvalitetnijim organizacijama.

Kao i kada je reč o drugim popularnim sportovima za kladjenje, William Hill je kladionica koja ima najbogatiju ponudu kada je MMA kladjenje u pitanju. Osim najzastupljenijih svetskih borilačkih organizacija, prvenstveno UFC i Bellator pokroviteljstva, William Hill svojim korisnicima pruža i mogućnost opklade na razne druge vrste borilačkih turnira, a kladjenje je dostupno u gotovo svim borilačkim kategorijama.

Najpoznatiji MMA turniri

U svetu postoji veliki broj vrhunskih organizacija koje se na profesionalan način bave organizacijom MMA turnira, tako da je popularnost ovog sporta u vrtoglavom usponu. Međutim, ukoliko bismo napravili presek i izdvojili neke od najkvalitetnijih organizacija, mogli bismo da kažemo da se dve vrste MMA turnira izdvajaju po svojoj organizaciji i kvalitetu, pa su stoga najtraženiji i marketinški najatraktivniji za borce i gledaoce širom sveta.

Ultimate Fighting Championship, poznat i kao UFC, predstavlja najpopularniju organizaciju borbi mešovitih borilačkih veština na svetu. Reč je o najvećoj MMA promociji sa sedištem u Las Vegasu, a nalazi se u vlasništvu kompanije Endevur.

ufc logo

UFC organizuje MMA borbe širom sveta, i to u 11 različitih težinskih kategorija, a do sada je održano preko 400 borilačkih događaja širom sveta, što ovu organizaciju pod vođstvom Dane Vajta čini najatraktivnijim MMA turnirom na svetu.

Kad je reč o kladjenju na UFC, igrač je u mogućnosti da se kladi na bilo koji meč koji je pod pokroviteljstvom ove svetske kuće, a svoju opkladu može da odigra čak i više od mesec dana pre početka same borbe.

Pored toga što spada u najprestižnije MMA takmičenje na svetu, UFC turnir će gledaocima sa Balkana ove godine biti zanimljiviji i zbog toga što će ove sezone u oktagonu učestvovati i srpski borac Darko Stošić, što je pored čuvenog Mirka Filipovića daleko najozbiljnije učešće nekog takmičara u MMA sportu na ovim prostorima.

Druga organizacija koja svojim kvalitetom zavređuje pažnju MMA publike širom sveta je ništa manje kvalitetno takmičenje boraca. Reč je o turnirima pod pokroviteljstvom organizacije Bellator, koji pored UFC turnira predstavlja najpopularnije takmičenje MMA boraca.

Bellator je promoter MMA takmičenja sa sedištem u kalifornijskoj Santa Moniki, a pored svih zastupljenih kategorija, ističe se i po nekim od najpoznatijih MMA boraca današnjice koji trenutno nastupaju pod pokroviteljstvom ove organizacije. Pomenimo samo da je ovo takmičenje u kome se između ostalih bore i čuveni Fedor Emelianenko, Vanderlei Silva, kao i mnogi drugi svetski poznati borci.

Kako se kladiti na MMA?

Za razliku od fudbala i košarke gde je kladioničarska ponuda daleko veća, MMA i UFC kladjenje je slično teniskom, pa je tako najzastupljeniji tip opklade onaj gde igrač pogađa pobednika meča.

U Srbiji je MMA kladjenje ipak manje rasprostranjeno nego što je to slučaj sa američkim kontinentom, stoga naše najbolje kladionice u svojoj ponudi imaju samo glavnu opkladu u kojoj igrač pogađa pobednika meča. Treba napomenuti da većina američkih kladionica ima najpregledniju ponudu u pogledu promena kvota, tako da je to kvalitet koji ih izdvaja u odnosu na neke druge svetske kladionice kada je MMA kladjenje u pitanju.

Ono što  možemo izdvojiti kao dobru ponudu naših kladionica, jeste mogućnost dugoročne opklade. Ukoliko Vas interesuje MMA meč koji se održava tek narednog meseca, ipak možete da se opkladite i mesec dana uoči borbe i tako eventualno dobijete i veću kvotu.

MMA kvote

Kada govorimo o kvotama za MMA kladjenje, one su prilično atraktivne za razliku od nekih drugih sportova, tako da je igrač često u mogućnosti da se opkladi i pogodi veliku kvotu. Da stvar bude zanimljivija, na dobitak se ponekad čeka svega nekoliko sekundi, koliko je često dovoljno da se borba završi.

Ukoliko se odlučite za MMA kladjenje, bilo da je reč o UFC ili Bellator, zabava Vam je zagarantovana. Ako ste jedan od onih igrača kojima je bliska beskompromisna borba prsa u prsa i ukoliko cenite ratnički duh, MMA je sport koji će Vam pružiti kompletan užitak.

Ono što Vam takođe preporučujemo jeste i uživo kladjenje koje je zastupljeno u svim kvalitetnijim kladionicama koje u svojoj ponudi imaju MMA mečeve. S obzirom da je MMA jedan od onih sportova koje možemo svrstati u dinamične, Vaša opklada i dobitak mogu da variraju od runde do runde, tako da je MMA kladjenje jedna uzbudljiva kladioničarska opcija, koju god opciju a odigrate na svom live tiketu.

Ukoliko želite da se kladite na UFC ili Bellator, Vi to možete i učiniti, a s obzirom da atraktivne kvote pružaju i mogućnost pristojne zarade, može se reći da je MMA sport idealan za pojedinačne opklade.