Скочи на садржај
Online Kladionice » Kladionice Uživo

Kladionice Uživo

Kladjenje uživo (takođe poznato i kao live kladjenje) je vrsta sportskog kladjenja gde možete da prognozirate ishode utakmica tokom njihovog odigravanja. Ova opcija je dostupna kako na online kladionicama, tako i kod tradicionalnih kladionica. Međutim, jedino kod kladionica na Internetu uživo kladjenje dobija pravu čar, jer se dešava u trenutku i nudi mogućnost brze zarade ukoliko se Vaše prognoze obistine.

Skoro svaki vebsajt koji nudi usluge sportskog kladjenja ima i uživo kladjenje kao jednu od opcija. Kada odete na deo sajta koji je posvećen ovoj vrsti klađenja, moći ćete da izaberete jedan od sportova u ponudi i vidite koje utakmice se trenutno igraju uživo. Nakon što odaberete utakmicu, možete da pogledate tačne kvote za svaku vrstu opklade koja se nudi za taj određeni meč. Obratite pažnju i na činjenicu da se kvote stalno menjaju, zato što je kladjenje uživo veoma dinamično i svaki potez sportiste može promeniti kvotu na bolje ili na gore.

Kada odaberete vrstu opklade, sve što treba da uradite je da unesete količinu novca koju želite da uložite i, potom, potvrdite svoju selekciju (selekcije). Nakon toga treba samo da pratite rezultat i vidite da li će se Vaše prognoze obistiniti ili ne. Nekoliko kladionica uživo čak i nudi prenos određenih mečeva, a skoro sve imaju propratnu statistiku koja Vam dodatno može olakšati odabir pri klađenju.

Statistika uživo koje pružaju kladionice

Statistika igra veoma bitnu ulogu u klađenju uživo. Svaki iskusni kladioničar će prvo detaljno proučiti statistiku meča, pa tek onda doneti odluku šta i kako da igra. Na primer, u fudbalu možete tačno videti koji je minut utakmice, ko je dao gol, koliko je bilo žutih i crvenih kartona, koliko je bilo ofsajda, i tako dalje. Ukoliko ste zaista strastveni prognozer, možete čak videti i broj opasnih napada, šuteva na gol, šuteva u okvir gola, sobodnih udaraca, kornera, i još mnogo toga.

Međutim, to nije sve. Mnoge kladionice će Vam pružiti i neki vid tekstualnog prenosa utakmice. Moći ćete da pratite i ko trenutno napada, ko šutira, koliko se jak presing vrši, pa čak i da li je bilo nekih faulova.

Statistika koju vidite, kao i tip okplade koji se nudi, zavisi od sporta koji odaberete. Mi smo Vam predstavili fudbal, koji i jeste najpopularniji sport. Međutim, ljubitelji drugih sportova se takođe mogu oprobati u sportskom klađenju uživo.

Sportovi na koje se možete kladiti uživo

Broj i vrsta sportova koji se nude u okviru klađenja uživo varira, i pretežno zavisi od kladionice koju odaberete. Sportovi koji se sigurno nalaze na svakoj listi kladionica koje su dostupne u Srbiji su fudbal, košarka i tenis.

Kladjenje uživo fudbal

fudbal kladjenje uživo
Ovako izgleda statistika koju možete uživo pratiti na Meridianbet.rs

Iako smo već predstavili uz pomoć fudbala kako uživo kladjenje funkcioniše, nismo se dotakli najvažnijeg dela ove vrste prognoze – tipa opklada. Ovo se može razlikovati znatno od kladionice do kladionice, ali neki od standardnih opklada su:

 • Ukupno golova (više – manje) – da li će biti više ili manje golova od predložene cifre
 • Dupla šansa – prognozirajte dva od tri moguća ishoda na kraju meča (uglavnom male kvote)
 • GG/NG – skraćeno za goal/goal, tj. no goal (jedan tim neće postići gol)
 • Domaćin golova – koliko će golova dati domaćin do kraja meča
 • Gost golova – koliko će golova dati gost do kraja meča
 • Tačan rezultat – pogodite tačan ishod meča
 • Daje # gol – da li će gost ili domaćin dati sledeći gol
 • Gol u narednih 5 minuta – da li će neko dati gol u narednih 5 minuta
 • Zero bet – konačan ishod utakmice
 • Par/Nepar – da li će biti parni ili neparni broj golova na utakmici

Kladjenje uživo košarka

košarka kladjenje uživo
Ovako izgleda statistika koju možete uživo pratiti na Meridianbet.rs

Košarka je drugi najpopularniji sport u Srbiji kod ljudi koji vole kladjenje uživo. Kao i kod fudbala, mnoge kladionice nude detaljni pregled igre i korisnu statistiku. Neke od popularnih opklada su:

 • Pobednik – konačni pobednik utakmice
 • Poena na utakmici/poluvremenu/četvrtini – ukupan broj poena za određeni deo ili celo meč
 • Ishod na poluvremenu/četvrtini
 • Hendikep – da li će favorit pobediti sa veći ili manji broj poena?
 • Poena domaćin/gost – da li će neko dati veći ili manji broj poena od predloženog?
 • Par/nepar – da li će biti paran ili neparan broj koševa?

Naravno, postoji tu još mnogo drugih vrsta opklada koje neke od platforma nude. Slobodno istražujte i sami kako biste videli šta Vam najviše odgovara.

Kladjenje uživo tenis

tenis kladjenje uživo
Ovako izgleda statistika koju možete uživo pratiti na Meridianbet.rs

Od kako je Novak Đoković počeo svoju tenisku karijeru, tenis je postao neverovatno popularan u Srbiji. Prema tome, mnoge kladionice su počele da posvećuju posebnu pažnju ovom sportu, što je dovelo do toga da tenis bude i jedan od glavnih izbora kod klađenja uživo. Evo i nekih osnovnih vrsta opklada u ovom sportu:

 • Pobednik – ko će pobediti na kraju
 • Osvaja # gem – ko osvaja sledeći gem (ili neki od narednih gemova)
 • Osvaja # set – ko osvaja sledeći set (ili neki od narednih setova)
 • Igra se tie break – da li će se u setu igrati tie break
 • Igra se na 3 ili 5 seta – da li će se sve završiti u 2, tj. 3 seta ili će se igrati više od toga

Naravno, i ovde postoje odstupanja od pravila, kao i neke dodatne interesantne ponude na koje se možete kladiti. Preporučujemo da ispratite uživo kladjenje na tenisu kada se igra neki od Gren Slem turnira. U tom periodu sve postaje izrazito interesantno i napeto.

Kakve su kvote kad su u pitanju kladionice uživo?

Kvote za kladjenje uživo mnogo variraju. Kako to biva i sa običnim kladjenjem, najverovatniji ishod ima najmanju kvotu, tako da se o ozbiljnim dobicima može pričati jedino ako ste spremni da malo rizikujete.

Brzina je takođe ključni faktor, jer neka kvota može biti u jednom trenutku jako primamljiva, a već par sekundi posle prilično niska i neisplativa. Trebaće vam čelični živci, jaka volja, spremnost na rizik i dobro raspoloženje kako biste uživali u ovoj vrsti klađenja.

Kladjenje uživo na smartfonu ili tabletu

Na kraju, ako volite da se kladite dok putujete, ili prosto više volite telefone i tablete od kompjutera, možete da pristupite kladionicama i putem tih uređaja. Skoro sve kladionice imaju neki vid kladjenja uživo i za telefone. Jedino na šta treba da obratite pažnju jesu aplikacije za kladjenje. Neke online kladionice nude aplikacije, dok drugima pristupate isključivo putem Internet pretraživača na telefonu.