Скочи на садржај
Online Kladionice » Tenis Kladionice

Tenis Kladionice

tenis kladjenje

Tenis je pored fudbala i košarke svakako jedan od najzastupljenijih sportova u kladionicama širom sveta. Popularnost belog sporta je sve veća, što i ne treba da čudi ako uzmemo u obzir visine novčanih nagrada na turnirima i vrhunski atletizam samih sportista.

Osim što igraču nudi veliki broj mogućnosti kada je samo kladjenje u pitanju, tenis je jedan od onih sportova koji su zastupljeni tokom cele godine, tako da je igrač uvek u prilici da pogodi pobednika meča na turniru u Dohi, ili recimo broj gemova na određenom ATP turniru iz serije 250.

Najbolje Kladionice za Kladjenje na Tenis

Ako govorimo o kladionicama koje imaju najbolju ponudu za kladjenje kada je tenis u pitanju, u Srbiji svakako treba izdvojiti kladionicu Meridianbet. Osim što nudi ogroman broj mogućnosti kada je reč o kladjenju na tenis, Meridianbet svojim igračima pruža i mogućnost uživo kladjenja, kao i opklade na mnogobrojne teniske turnire.

Osim mogućnosti kladjenja na pobednika meča na gotovo svakom profesionalnom turniru, Meridian svojim korisnicima nudi i niz drugih vrsta pojedinačnih opklada, kao što su pogađanje broja gemova na meču, broj setova, pogađanje pobednika Masters i Grand slam turnira, kao i mnoge druge tipove opklada.

Ukoliko ste početnik u kladjenju, a želite da se kladite ne neki teniski meč ili smatrate da će Đoković osvojiti sledeći Grand slam ili neki drugi predstojeći Masters, Meridianbet je idealna kladionica za Vas.

Najbolje Kvote za Tenis

Kada je reč o idealnim teniskim kvotama, treba napomenuti da one variraju kao i kod drugih sportova, pa se stoga uglavnom neznatno razlikuju od kladionice do kladionice. Ipak, ukoliko bismo izdvojili neku kladionicu kada su idealne kvote u pitanju, to bi svakako bila 1xbet kladionica.

Za razliku od drugih kladionica, teniske kvote u 1xbet-u su manje-više stalne i bez većih oscilacija (osim u slučajevima kada je promena kvota uslovljena raspoloženjem igrača i sličnim faktorima). Osim mogućnosti kladjenja na osnovne tipove opklada koje imamo u tenisu, 1xbet svojim igračima takođe pruža uvid u statistiku samog meča, pregled celokupnog plasmana takmičara na WTA i ATP listama uoči odigravanja meča, kao i sve ostale prateće elemente jednog teniskog turnira.

Tenis – Kladjenje uživo

Pored mogućnosti kladjenja na pobednika meča, svi profesionalni kladioničarski servisi svojim korisnicima nude i čitav niz drugih vrsta tipova. Sve ove vrste opklada moguće je odigrati u toku samog meča, odnosno uživo, tako da igrač ima veliku ponudu kada je ovo tenisko kladjenje u pitanju.

Takodje, sve kladionice uglavnom pružaju statistiku uživo koju možete da pratite. Evo na primer kako to izgleda kad je u pitanju William Hill kladionica.

william hill tenis uzivo

Osim klasičnih opklada uživo, kao što su pobednik prvog ili drugog seta u meču, tačan rezultat seta i slično, najbolje kladionice nude i mnoge druge vrste igara. Igrač je takođe u mogućnosti da pogađa pobednika određenog gema na meču, granicu za ukupan broj gemova, ukupan broj poena u gemu, pa čak i razliku sa kojom igrač dobija određeni gem.

Ovo su samo najosnovniji tipovi opklada kada je reč o teniskom kladjenju uživo; na sajtu same kladionice možete naći sve vrste i kombinacije uživo opklada i specijala, tako da je uz ovu vrstu kladjenja Vaša zabava zagarantovana.

Kako se kladiti na tenis?

Tenis pruža veliki je broj mogućnosti za kladjenje. Kao što smo već ustanovili, igrač može da se opkladi na bukvalno sve što poželi, ali kao i kod drugih popularnih sportova, prednjače one opklade koje se odnose na pobednika meča i uživo kladjenje.

Da bi Vaše tenisko kladjenje bilo iole uspešno, osim dobre volje potrebno Vam je i poznavanje izvesnih teniskih prilika. Tu pre svega mislimo na same uslove koji prate određeni meč.

Prilikom svakog meča treba voditi računa o tome na kakvoj podlozi se turnir igra, koje podloge su manje ili više pogodne za same igrače, pa čak i na formu tenisera ili umor koji može da se javi usled učestalih putovanja. Neretko su na velikim teniskim turnirima i kvalifikanti znali da prirede velika iznenađenja u početnim kolima, tako da ne treba zanemariti ni ovaj faktor.

Kada je reč o samom kladjenju, igračima koji tek počinju tenisko kladjenje preporučuje se standardna igra, odnosno klasične opklade na pobednika meča. Za one malo hrabrije eventualno preporučujemo i pogađanje broja setova na meču i slične edicije.

Ono što takođe treba napomenuti jeste i šta se dešava sa Vašim tiketom ukoliko se Vaš meč prekine. Sudbina vašeg tiketa zavisi od toga u kojoj ste ga kladionici odigrali, pa tako imamo četiri scenarija kada je prekid meča u pitanju.

U jednom scenariju, pobednik meča je onaj koji je imao vođstvo prilikom prekida meča, odnosno gleda se aktuelan rezultat. U drugom slučaju, važno je u kom momentu je došlo do prekida, pa Vam se tako računa kvota 1 ako je meč prekinut u prvom setu, ali ukoliko je odigran bar 1 set, tada se pobednik seta smatra pobednikom meča.

Postoji i stanovište po kom je neophodno da na meču budu odigrana minimum dva seta da bi opklada bila važeća, a ukoliko ranije dođe do prekida, takođe se računa kvota 1. Naravno, postoji i ona mogućnost  u kojoj se zahteva da meč bude završen, u suprotnom se takođe računa kvota 1.

Najpopularniji teniski turniri

Postoji veliki broj najznačajnijih teniskih turnira koji se održavaju gotovo svakog meseca. Ipak, po značaju i kvalitetu treba izdvojiti one turnire iz kategorije Masters 1000, kojih ima ukupno 9, ali svakako i najveća 4 svetska Grand slam turnira.

U Grand slam turnire spadaju Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open.

Otvoreno prvenstvo Australije, popularni Australian open, hronološki je prvi grend slem turnir u godini i traje dve nedelje u januaru. Zanimljivo je da je ovo prvenstvo osvojilo najviše tenisera u odnosu na sve ostale grend slem turnire. Rekord po broju titula u muškoj pojedinačnoj konkurenciji dele Rodžer Federer i Novak Đoković, sa po 6 osvojenih turnira, koliko ima i vlasnik rekorda u ženskoj konkurenciji –  Serena Vilijams.

Otvoreno prvenstvo Francuske, ili Rolan Garos, drugi je teniski grend slem turnir u kalendarskoj godini i održava se poslednje nedelje maja i prve nedelje juna u Parizu. Naziv je dobio po vojnom pilotu i francuskom heroju iz Prvog svetskog rata.

Za razliku od turnira u Australiji, ovaj grend slem za podlogu koristi šljaku, pa je brzina igre daleko manja nego kada su u pitanju travnate i betonske podloge. Rekorder po broju osvojenih turnira u muškoj konkurenciji je neprevaziđeni Kralj šljake, Rafael Nadal, sa čak 11 osvojenih titula.

Teniski turnir u Vimbldonu je najstariji, a prema mnogima možda i najugledniji teniski turnir u svetu. Održava se svakog juna ili jula (počinje šest nedelja pre prvog ponedeljka u avgustu) i treći je po redu grend slem turnir u godini.

Ovo je jedini grend slem turnir koji se igra na travi, a osim svoje tradicije i gledalaca koji jedu jagode sa šlagom, poznat je i kao turnir koji propisuje određena pravila ponašanja i oblačenja za igrače. Na centralnom terenu Vimbldona je 2009. godine ugrađen i pokretni krov kako bi se izbeglo odlaganje mečeva zbog učestale kiše.

Vimbldonski rekorderi su Rodžer Federer sa 8, i Martina Navratilova sa 9 osvojenih titula.

Otvoreno prvenstvo SAD-a je četvrti i poslednji teniski grend slem turnir u sezoni. Održava se svake godine krajem avgusta i početkom septembra, a kao i kod Australian open-a, mečevi se igraju na betonskoj podlozi.

Ove godine, titulu najboljeg u pojedinačnoj muškoj konkurenciji braniće naš Novak Đoković.