Скочи на садржај
Online Kladionice » eSports Kladionice

eSports Kladionice

eSports je termin koji obuhvata sve multiplayer tj. online igre u kojima se mogu takmičiti pojedinci ili timovi. U poslednje vreme, ova vrsta zabave je dostigla neverovatnu popularnost u celom svetu. Napravljeni su posebni timovi, lige, ekskluzivna takmičenja, i još mnogo toga, a nagrade koje se dodeljuju najuspešnijim takmičarima su neretko milionski iznosi.

Šta zapravo obuhvata eSports? U najširem mogućem pogledu, termin označava sve igre koje imaju multiplayer opciju, ali se uglavnom misli na trenutno najpopularnije online igre. Ukoliko imate makar malo iskustva sa igricama, verovatno možete da pretpostavite koje od njih mogu da se smatraju najpopularnijim. Evo odgovora:

  • CS:GO
  • LoL
  • Dota 2  

Naravno, ova lista je poprilično duga, ali igrači na području Srbije, pa i celog Balkana, najviše vole da okušaju svoje gejmersko umeće u ove tri igrice. Shodno tome, kladionice su uglavnom suzile svoj izbor igrica na ove tri. Hajde da vidimo koje su to kladionice u kojima možete da se oprobate u eSports kladjenju i, ukoliko se pokažete kao vrsni poznavalac ovog „sporta“, dobićete lepe novčane naknade.

Kladionice sa eSports kladjenjem

Kladionice koje trenutno nude eSports kladjenje i jako dobre kvote za ovaj vid sportskog kladjenja su:

Ove tri kladionice u svojoj ponudi imaju gorepomenute online igre. Ukoliko želite da isprobate kako funkcioniše kladjenje putem interneta za eSportove, najbolje je da to učinite tako što ćete se registrovati na jednu od te tri kladionice.

eSports kvote

Za početak ćemo uzeti jedan primer CS: GO partije koja se odigrava u okviru CS: GO Bullet Blizzard takmičenja. Sve tri kladionice nude meč između dva tima pod nazivom pro100 i Nemiga, a kvote koje daju se neznatno razlikuju na svakoj platformi. Hajde da ih uporedimo i vidimo koja kladionica nudi najbolje kvote u ovom slučaju.

Kladionicapro100Nemiga
Meridianbet Logo1.522.21
William Hill Logo1.53🔼 2.25
1xbet logo🔼 1.702.08

Kao što vidite, sve kladionice nude približno iste kvote, jedino William Hill neznatno odstupa sa kvotama koje su za nijansu bolje. Međutim, jedna lasta ne čini proleće, tako da je sasvim moguće da će neke kladionice ponuditi bolje kvote na određene igre i takmičenja u odnosu na ostale.

Najbolje bi bilo da sami istražite koja Vam kladionica najviše odgovara za ovu vrstu opklade. Na primer, možda Vam se neće dopasti činjenica da William Hill nudi kvote u obliku razlomaka, što je veoma nezgodno za ljude sa Balkana koji su navikli na decimalne kvote, iako su te kvote u proseku malo bolje.

Bez obzira na vašu odluku, videćete da je kladjenje na online igrice jako uzbudljivo i primamljivo iskustvo, naročito ako ste i sami gejmer koji prati celu online gejming industriju.

Vrste opklada na eSports

S obzirom da su igre nešto gde se može analizirati i videti svaki detalj statistike, to ih čini jako pogodnim za razne vrste opklada. Međutim, čini se da prognozeri koji uživaju u ovoj vrsti zabave ne vole da mnogo mozgaju prilikom kladjenja, već da se opuste i navijaju za svoje favorite. Samim tim se tradicionalna 1×2 opklada istakla kao daleko najpopularnija.

Još jedan razlog koji je doprineo popularnosti 1×2 opklade je to što se može odnositi na sve vrste igara u kojima ima pobednika i gubitnika.

Ukoliko niste upoznati sa kladioničarskom terminologijom, verovatno se pitate šta je to 1×2 opklada? To je zapravo najjednostavniji vid opklade gde prognozirate ko će dobiti partiju, tj. meč. Ukoliko odaberete 1, to znači da tipujete da će domaćin odneti pobedu. Na isti način, ako odaberete broj 2, to znači da se kladite na gosta. Ukoliko vas bune termini domaćin i gost, imajte na umu da je to preuzeto iz drugih sportova (naročito fudbala), gde u većini slučajeva neko igra na domaćem terenu. Kod eSporta se uvek jedan tim označava kao domaćin a drugi kao gost upravo iz praktičnih razloga. Na kraju, ukoliko odaberete X, to znači da tipujete na nerešen rezultat kod igara gde je to jedna od mogućnosti.

Na koje eSports igre se možete kladiti?

Već smo spomenuli da su tri najpopularnije igre CS:GO, LoL i Dota 2. Naravno, postoje i druge igre koje neke od kladionica imaju u ponudi, kao što je npr. Overwatch. Međutim, mi ćemo se za sada fokusirati na ove tri kao glavne i najpopularnije na ovim prostorima.

CS:GO Kladjenje

Kada se kladite na CS:GO, glavna, a u mnoštvo slučajeva i jedina opcija je 1×2 opklada. S tim što u ovom slučaju uopšte ne postoji mogućnost nerešenog rezultata, te uglavnom birate samo ko će biti pobednik. Međutim, Meridian bet nudi još jednu, ne toliko popularnu opciju, u kojoj možete birati broj mapa koje će određeni tim osvojiti.

LoL Kladjenje

LoL ima malo širi dijapazon opklada, te možete igrati hendikep na mape, totalni broj mapa, kao i over/under na totalni broj mapa. Ali kao što je slučaj sa CS:GO, ipak se ovde najviše uzimaju u obzir 1×2 opklade, a ni ovde ne postoji mogućnost nerešenog rezultata.Pročitajte više o svetskom prvenstvu u League of Legends-u.

kladjenje lol turnire
League Of Legends All Star turnir

Dota 2 Kladjenje

S obzirom da je Dota 2 glavni uzor na osnovu koga je LoL napravljen, kladionice se vode gotovo identičnim principima, pa je kladjenje na ovu video igru isto kao i kladjenje na LoL.

eSports Kladjenje Saveti

Da biste postizali pozitivne rezultate u fudblaskom kladjenju, treba da imate dobro predznanje o ovom sportu. Isti princip važi i za eSportove. Drugim rečima, najveća je verovatnoća da će se sami ljubitelji popularnog „kantera“, LoL-a ili Dote pokazati kao najbolji prognozeri.

Dakle, ukoliko želite da usavršite eSports kladjenje, igrajte se! Instalirajte neku od ove tri igrice, i krenite da se takmičite, da izučavate oružja, likove, magije, strategije, i ostalo, kako biste videli šta najbolje prolazi. Kada usavršite igricu, tada odradite istraživanje i pronađite najbolje timove i takmičenja na planeti, kako biste naučili više o njima. Sve ovo će vam produbiti znanje o ovim igricama, i imaćete mnogo veću prednost kada je u pitanju eSports kladjenje.

Na kraju, na Vama je i da odaberete kladionicu koja Vam najviše odgovara, jer neke kladionice prosto favorizuju jednu igricu a ostale stavljaju u drugi plan. Tri kladionice koje smo naveli se najviše fokusiraju na CS:GO, LoL i Dota 2, koje su ujedno i najpopularnije online igrice na Balkanu.