Скочи на садржај
Online Kladionice » Košarka kladionice

Košarka kladionice

Kosarka - Basket - NBA

Košarka je, pored fudbala, svakako najpopularniji sport za kladjenje među igračima širom sveta. Kao što je slučaj sa fudbalom, i košarka nudi veliki broj mogućnosti za kladjenje, počev od najosnovnijih vrsta igara, pa do onih kompleksnijih.

Ako govorimo o zastupljenosti košarke u našim sportskim kladionicama, treba reći da je i ovde to jedan od najatraktivnijih sportova za kladjenje. Pored najkvalitetnijih evropskih košarkaških liga i najpopularnijeg NBA, sa ponosom treba napomenuti da i naša regionalna košarkaška liga ima šta da ponudi evropskoj košarci, samim tim i ne treba da čudi popularnost ovog sporta na našim prostorima.

Kao i kod drugih kladioničarskih ponuda, i prilikom košarkaškog kladjenja treba voditi računa o uslovima i odredbama korišćenja usluga samih kladionica. Pored ovih formalnosti, igrač svakako treba da obrati pažnju i na košarkaška i kladioničarska pravila, broj i vrstu košarkaških takmičenja u ponudi, kao i na najznačajniji faktor prilikom kladjenja – visinu kvota.

Košarka kladjenje – najbolje kladionice

Najbolje košarkaške kladionice su one koje u svojoj ponudi imaju neograničen broj mogućnosti za kladjenje. Ukoliko igrač želi da pogodi pobednika meča, ili možda želi da pogodi broj poena u određenoj četvrtini, uz profesionalnu kladioničarsku ponudu on to može i da uradi.

Svi profesionalni kladioničarski servisi u svom asortimanu imaju niz mogućnosti za košarkaško kladjenje, pa je tako danas moguće kladiti se i na nerešen rezultat po četvrtini, broj skokova igrača, pobednika meča u određenoj četvrtini i sl.

Meridianbet – košarkaška ponuda

Meridianbet svakako spada u jednu od najboljih sportskih kladionica u Srbiji. Ova kladionica u svojoj ponudi ima sve ono što prosečan igrač želi da vidi, pa je tako i košarkaška ponuda jedna od najkompletnijih.

Osim klasičnih vrsta igara, kao što je pobednik meča ili broj poena na utakmici, Meridianbet kladionica nudi i košarkaško kladjenje na vrste igara, kao što su košarkaški hendikep, kladjenje na produžetke, kao i niz drugih opklada koje uključuju broj poena i ishod četvrtina.

Treba istaći i mogućnost uživo kladjenja na određeni košarkaški meč. To znači da igrač može da pogodi pobednika meča ili četvrtine u svakom trenutku.

1xbet – najbolje košarkaške kvote

1xbet je kladionica koja ima jednu od najatraktivnijih ponuda za kladjenje kada je košarka u pitanju. Osim izuzetne preglednosti samog sajta, 1xBet kladionica izdvaja se i možda najidealnijim kladioničarskim kvotama za košarku.

Svaki od mečeva u svojoj ponudi ima i statistiku koja se tiče same utakmice, kao i statistiku koja prati tok samog meča. Za razliku od nekih drugih kladioničarskih sajtova gde dodatne informacije morate da potražite u nekom zaturenom delu sajta, 1xbet sve podatke koji se tiču meča svrstava u prozor koji vam se nudi pri svakom od parova.

Isto tako, sve promene kvota su jasno naznačene, a korisnicima sa srpskog govornog područja svakako će se dopasti i činjenica da ovaj sajt poseduje ćirilični interfejs, što je svojevrsni zaštitni znak sajta.

Košarka uživo

Sve profesionalne online kladionice kao sastavni deo svog kladioničarskog paketa imaju i opciju uživo kladjenja. Ukoliko nemate ovu mogućnost na samom sajtu kladionice, vaše kladjenje ne može da važi za bezbedno, stoga se preporučuje da posećujete kladionice kojima je igra uživo jedan od osnovnih elemenata u ponudi.

Ako govorimo o kladionice uživo, Meridianbet se i ovde izdvaja od svoje konkurencije, s obzirom da ima najširu kladioničarsku ponudu za sve vrste kladjenja uživo.

košarka kladjenje uživo

Ukoliko želite da pogađate ishod meča koji je u toku, ili broj postignutih poena u određenoj četvrtini, uz Meridianbet i to možete. Ova kladionica igraču nudi i mogućnost pogađanja broja poena, asistencija i skokova igrača na meču, a u live ponudi je i mogućnost opklade na broj poena razlike između timova.

Treba napomenuti da su kvote za kladjenje uživo prilično visoke; veliki broj igrača voli da se kladi i na nerešen ishod meča, što je po pravilu uvek najteže pogoditi u odnosu na osnovne tipove ishoda.

Vrste opklada

Najpopularnije vrsta opklada u košarci su svakako kladjenje na poene, pobednika meča, over/under i hendikep kladjenje.

  • kladjenje na poene – jedan od najučestalijih kladioničarskih tipova; igrač pogađa broj poena na utakmici; često se kombinuje sa nekim osnovnim tipom (1 i 215p, 2 i 231p)
  • kladjenje na pobednika meča – najosnovniji tip opklade i u košarci (1×2); igrač pogađa pobednika utakmice ili nerešen rezultat  
  • over/under – igrač pogađa da li će broj postignutih koševa biti veći ili manji od zadate granice
  • hendikep kladjenje – igrač pogađa pobednika meča koji je uslovljen pobedom sa određenim brojem poena razlike (prim. aut. Zvezda pobeđuje CSKA sa minimum 4 poena razlike)

NBA kladjenje

Jedna od najprepoznatljivijih i najatraktivnijh košarkaških ponuda svakako jeste kladjenje u NBA ligi. S obzirom da je reč o najpopularnijoj košarkaškoj ligi u svetu, NBA kladjenje u svojoj ponudi uvek ima najviše opcija za kladjenje.

NBA (National Basketball Association) je možda i najkvalitetnije košarkaško takmičenje u kome učestvuje 30 timova, 29 američkih i jedan kanadski. Ovi timovi podeljeni su na dve konferencije i šest divizija, a svaki od timova ima nešto više od 80 mečeva po sezoni, tako da su usponi i padovi, kao i povrede igrača učestali.

Usled prevelikog broja mečeva, i kladioničarska ponuda je uvek sveža, pa je tako moguće sastaviti NBA tiket na svakih nekoliko dana.

Osim klasične kladioničarske ponude i osnovnih tipova igara, NBA kladjenje u svojoj ponudi ima i individualne opklade, bilo da je u pitanju broj poena igrača, asistencija ili skokova. Ono što NBA kladjenje izdvaja od ostalih košarkaških takmičenja jeste i kladjenje na all star game, pobednike divizija, odnosno konferencija, kao i klađenje na ukupnog pobednika lige.

Svaka od konferencija ima 15 timova, od kojih se prvih 8 kvalifikuju za play-off rundu takmičenja, u kojoj se ukrštaju sa timovima iz druge konferencije. Kostur žreba je svakako povoljniji za prvoplasirane timove, s obzirom da se ukrštaju sa slabijim timovima iz suprotne konferencije, ali ne treba isključivati i mogućnosti iznenađenja kada je play-off u pitanju; svi timovi koji se nađu u play-off rundi važe za nezgodne protivnike.

Jedna od najatraktivnijih ponuda za kladjenje u NBA-u jeste i pogađanje MVP-a lige. Ova dugoročna opklada daje igraču mogućnost da pogodi ko će biti proglašen za najkorisnijeg igrača lige na kraju sezone. Igrači koji ulaze u ovu konkurenciju spadaju u najbolje košarkaše na svetu, stoga je i kladioničarski izazov poslastica za sve ljubitelje kladjenja na košarku.