Скочи на садржај
Online Kladionice » Kladjenje na pobednika Evrovizije 2021

Kladjenje na pobednika Evrovizije 2021

 • од
Srbija na Evrovizji sa Hurricane

U svetu je u poslednje vreme sve popularnije kladjenje na događaje koji ne pripadaju sportskom miljeu. Međutim, za ljubitelje ovakve vrste kladjenja kod nas još uvek nema puno kladionica koje to omogućavaju. Jedna od kladionica koja u ponudi ima mnoštvo specijala za kladjenje na pobednike festivala, političkih izbora, dobitnike Oskara itd. svakako jeste Meridianbet kladionica. Pobednik evrovizije 2021 jedan je od aktuelnih specijala za kladjenje u Meridianbet kladionici. Ovo su samo neke od opcija na koje možete da se kladite što se tiče Evrovizije 2021, a kompletna ponuda nalazi se na sajtu (link ispod slike):

©Meridianbet.rs – Stanje: 24.03.2021

Evrovizija predstavlja muzički festival takmičarskog karaktera koji se jednom godišnje održava u zemlji koja je bila pobednik prethodne godine. Na takmičenju Pesma Evrovizije učestvuju predstavnici svojih država sa evropskog kontinenta. Neretko se događa da na ovom takmičenju učestvuju i predstavnici zemalja sa drugih kontinenata. Pravo učestvovanja na ovom festivalu se ostvaruje pobedom na nacionalnom takmičenju u zemlji iz koje predstavnici dolaze. Prva Pesma Evrovizije održana je davne 1956. godine u Švajcarskoj, a od tada se ovaj festival organizuje svake godine i prati ga više stotina miliona gledalaca širom sveta.

Pobednik Evrovizije je zemlja čiji predstavnik osvoji najviše glasova u finalu. Samo zemlje tzv. „velike četvorke“ (Francuska, Velika Britanija, Španija i Nemačka), a od 2011. godine i Italija, imaju zagarantovano učešće u finalu. Predstavnici ostalih zemalja se tokom dve polufinalne večeri bore da osvoje dovoljan broj glasova i uđu finale Pesme Evrovizije.

Ko ove godine odnosi pobedu na Eurosongu?

Istorijski gledano, najuspešnije zemlje na Pesmi Evrovizije su:

 1. Irska – 7 pobeda
 2. Švedska – 6 pobeda
 3. Francuska, Velika Britanija i Luksemburg – 5 pobeda na ovom takmičenju.

Što se tiče naše zemlje, najveći uspeh na ovom takmičenju ostvaren je 2007. godine kada je Marija Šerifović sa pesmom „Molitva“ donela Srbiji pobedu u Helsinkiju.

Evrovizija 2021 ostaje u Roterdamu

Dobro poznata situacija sa pandemijom virusa Covid – 19 dovela je do toga da se prošlogodišnje takmičenje izbora za pesmu Evrovizije u Holandiji ne održi. Umesto toga organizovano je revijalno veče pod nazivom „Europe Shine a Light“ bez biranja pobednika gde su predstavnici zemalja koje su trebale da nastupe u Roterdamu izvodli svoje takmičarske numere.

Ubrzo nakon što je održana „utešna“ Evrovizija, predstavnici Evrosonga su na sastanku odlučili da Roterdam ostane domaćin i ove godine kada se bude organizovalo zvanično takmičenje Evrovizija 2021. Isto tako, dogovoreno je sa domaćinima iz Holandije da se ni scenografija, ni voditeljski kvartet ne menjaju kako bi se stvorila autentična atmosfera od prošle godine, kada je takmičenje i trebalo tamo da se održi.

Uprkos tome što je situacija sa pandemijom korona virusa i dalje neizvesna, učesnici i organizatori imaju jasan stav da ovogodišnje takmičenje za pesmu Evrovizije treba održati. S toga su predvidjena 4 moguća scenarija za Evrosong 2021:

 1. Podrazumeva održavanje takmičenja u normalnim okolnostima, uz prisustvo delegacija i publike;
 2. Uključuje održavanje takmičenja, ali uz odredjene restrikcije (broj ljudi, distanca itd.);
 3. Rigorozniji scenario u odnosu na drugi, u smislu da će predstavnici zemalja koji nisu u mogućnosti da uživo nastupaju moći svoju pesmu da izvedu u studiu u nacionalne televizije svoje države;
 4. Najrigorozniji model koji podrazumeva takmičenje bez prisustva publike, gde će se sve numere izvoditi u TV prostorijama nacionalnih emitera učesnika tamičenja.


Polufinala za ovogodišnju Evroviziju zakazana su u „Ahoy“areni u Roterdamu za 18. i 20. maj, dok će veliko finale biti održano 22. maja. Iako do početka takmičenja ima još dosta vremena, ljubitelji kladjenja na pobednika ove manifestacije mogu već sada da polože svoje opklade u Meridianbet kladionici u okviru specijala Pobednik evrovizije 2021.

Kvote na pobednika evrovizije

Za sada je 41. zemlja potvrdila da će ove godine učestvovati na pesmi Evrovoizije zakazanoj od 18. do 22. maja. Sve zemlje koje su trebale da se takmiče i prošle godine biće prisutne i na ovogodišnjem takmičenju. U odnosu na Evrosong 2019 u Tel Avivu u Roterdamu ćemo umesto predstavnika Crne Gore i Madjarske gledati izvodjače iz Bugarske i Ukrajine.

Sudeći po koeficijentima, najveće šanse na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije imaće predstavnici Malte (trenutna kvota je 4.32). Oni u Roterdam dolaze sa pesmom „Je me casse“ koju izvodi mlada i simpatična pevačica Destini Čukunjere. Ona je do mogućnosti da se predstavi na Evrosongu došla pobedom u drugoj sezoni malteškog takmičenja X Factor. Pesma „All of my love“ sa kojom je trebala da nastupi prošle godine doživela je veliku popularnost, pa su predstavnici Malte odlučili da ih Destini reprezentuje u Roterdamu ove godine. Inače Malta u prošlosti nije imala većih uspeha na pesmi Evrovizije, pa je ovo jedinstvena prilika za visok plasman.

Gotovo iste šanse (koeficijent 4.52) za pobedu na Evrosongu predvidjaju se i švajcarskom predstavniku Djonsu Tirsu. Ovaj mladi muzičar albanskog porekla dolazi u Holandiju sa pesmom „Tout l‘univers – Ceo univerzum“. Za pesmu koja će Švajcarsku predstavljati na pesmi Evrovizije glasao je 100-člani žiri, što dovoljno govori o njihovim snažnim motivima da odnesu pobedu ove godine. S toga su im s pravom i kladionice naklonjene, ostaje samo pitanje da li će Djons opravdati poverenje simpatizera i celokupne Švajcarske evrovizijske publike.

Iz zemalja u okruženju najviše šansi za pobedu imaju predstavnici Bugarske koji se posle pauze na velika vrata vraćaju na Evrosong. Viktorija Georgijeva predstavljaće našeg istočnog suseda sa pesmom „Growing up is getting old“. Tim stručnjaka i obožavatelja je od 6 ponudjenih numera putem aplikacije izabrao baš ovu da bude njihov predstavnik ove godine u Roterdamu. Mnogi Viktorijini fanovi smatraju da njen glas podseća na svetski poznatu pop pevačicu Lanu del Rej. S tim u vezi, Bugari se nadaju da Viktorija može daleko dogurati na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije, a ako se ukaže prilika i da pobedi. Ako se odlučite da i Vi svoje poverenje ukažete predstavnici Bugarske, očekujte da za 1000 uloženih dinara možete dobiti skoro desetostruko više. Trenutna kvota u Meridianu je 9.40.

Od ostalih zemalja koje imaju najveće šanse da odnesu pobedu na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije u Holandiji treba još izdvojiti i predstavnike Francuske (trenutna kvota u Meridianu za pobedu je 7.29), Italije (koeficijent 10.86) i Švedske (kvota 12.01).

Srbija poslala grupu Hurricane na takmičenje za pesmu Evrovizije

Srbiju će na Eurosongu u maju ove godine predstavljati grupa Hurricane sa pesmom „Loco loco“. Ova popularna grupa je put u Roterdam na Eurosong osvojila pobedom na Beoviziji sa pesmom „Hasta la Vista“ , čije je finale održano 1. marta prošle godine,a ali se zbog dobro poznatih razloga prošle godine nisu takmičile u Holandiji. Odluku da grupa Hurricane i ove godine na pesmi Evrovizije brani boje Srbije donelo je stručno telo srpske nacionalne televizije RTS.

Hurricane je popularna srpska grupa koju čine tri devojke:

 • Sanja Vučić – koja je i sama predstavljala Srbiju na pesmi Evrovizije 2016. godine;
 • Ivana Nikolić i
 • Ksenija Knežević – ćerka popularnog muzičara Nenada Kneževića Kneza.

Iako osnovana sa ciljem da proizvodi i snima pesme za inostrano tržište, posle objave pesme „Favorito“, Hurricane su postale prava senzacija na socijalnoj platformi You Tube i od tada njihova popularnost konstantno raste. Kao nagrada za postignuti uspeh dolazi i učešće na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije u Holandiji.

Prema trenutnom stanju stvari, grupi Hurricane se ne daju velike šanse da pobedi na Eurosongu ove godine. Trenutna kvota na naše predstavnice je 176.08. Medjutim, ako je sudeći po prvim reakcijama na pesmu, izgledi da Srbija po drugi put trijumfuje na pesmi Evrovizije postaju znatno veći. Stoga, ako verujete u naše devojke, a pri tom i volite da se kladite na pobednika Evrovizije, odigrajte jedan patriotski listić i spojite lepo i korisno.