Kladjenje na pobednika Evrovizije 2020

By | 03/05/2020

U svetu je u poslednje vreme sve popularnije kladjenje na događaje koji ne pripadaju sportskom miljeu. Međutim, za ljubitelje ovakve vrste kladjenja kod nas još uvek nema puno kladionica koje to omogućavaju. Jedna od kladionica koja u ponudi ima mnoštvo specijala za kladjenje na pobednike festivala, političkih izbora, dobitnike Oskara itd. svakako jeste Meridianbet kladionica. Pobednik evrovizije 2020 jedan je od aktuelnih specijala za kladjenje u Meridianbet kladionici. Ovo su samo neke od opcija na koje možete da se kladite što se tiče Evrovizije 2020, a kompletna ponuda nalazi se na sajtu (link ispod slike):

Kvote pobednika za Evroviziju 2020 u kladionici

Evrovizija predstavlja muzički festival takmičarskog karaktera koji se jednom godišnje održava u zemlji koja je bila pobednik prethodne godine. Na takmičenju Pesma Evrovizije učestvuju predstavnici svojih država sa evropskog kontinenta. Neretko se događa da na ovom takmičenju učestvuju i predstavnici zemalja sa drugih kontinenata. Pravo učestvovanja na ovom festivalu se ostvaruje pobedom na nacionalnom takmičenju u zemlji iz koje predstavnici dolaze. Prva Pesma Evrovizije održana je davne 1956. godine u Švajcarskoj, a od tada se ovaj festival organizuje svake godine i prati ga više stotina miliona gledalaca širom sveta.

Pobednik Evrovizije je zemlja čiji predstavnik osvoji najviše glasova u finalu. Samo zemlje tzv. „velike četvorke“ (Francuska, Velika Britanija, Španija i Nemačka), a od 2011. godine i Italija, imaju zagarantovano učešće u finalu. Predstavnici ostalih zemalja se tokom dve polufinalne večeri bore da osvoje dovoljan broj glasova i uđu finale Pesme Evrovizije.

Ko ove godine odnosi pobedu na Eurosongu?

Istorijski gledano, najuspešnije zemlje na Pesmi Evrovizije su:

  1. Irska – 7 pobeda
  2. Švedska – 6 pobeda
  3. Francuska, Velika Britanija i Luksemburg – 5 pobeda na ovom takmičenju.

Što se tiče naše zemlje, najveći uspeh na ovom takmičenju ostvaren je 2007. godine kada je Marija Šerifović sa pesmom „Molitva“ donela Srbiji pobedu u Helsinkiju.

Ovogodišnji Eurosong biće održan od 12. do 16. maja u Holandiji (Roterdam), zahvaljujući pobedi njihovog predstavnika, Dankana Lorensa, prošle godine na takmičenju u Izraelu. Iako do početka takmičenja ima još dosta vremena, ljubitelji kladjenja na pobednika ove manifestacije mogu već sada da polože svoje opklade u Meridianbet kladionici u okviru specijala Pobednik evrovizije 2020.

Kvote na pobednika evrovizije

Sudeći po koeficijentima, najveće šanse na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije imaće predstavnici Islanda (trenutna kvota je 4.29). Oni u Roterdam dolaze sa pesmom „Think about things“ koju izvodi mlada islandska muzička zvezda pod imenom Dadi. Takmičari iz najsevernije države Evrope pokušaće ove godine da nadmaše deseto mesto osvojeno prošle godine u Tel Avivu i po prvi put trijumfuju na pesmi Evrovizije. Najbolji rezultati Islanda u istoriji Eurosonga su dva puta osvojena druga mesta (1999. i 2009. godine).

Ako se za neku zemlju može reći da se uvek visoko kotira na Eurosongu, onda je to svakako Rusija. Po tradiciji, takmičari iz ove zemlje na ovu manifestaciju dolaze sa dobrim izvodjačima i pesmama. Drugi razlog zašto je Rusija uvek medju glavnim kandidatima za visok plasman je i taj zato što ima veliki glasački potencijal u zemljama koje su nekada činile Sovjetski Savez. Ove godine u Holandiji Rusiju će predstavljati bend „Little big“, a njihova pesma biće objavljena tokom meseca marta. Tipovanje na Rusiju spada u red „sigurica“, pa je s tim u vezi aktuelni koeficijent u Meridianu od 5.75 na njihovu pobedu opravdano nizak.

Treći favorit za pobednu na pesmi Evrovizije 2020 je predstavnika Litvanije The Roop sa pesmom „On fire“. Ova pesma je za kratko vreme postala popularna kako u Litvaniji, tako i u ostalim zemljama na evropskom kontinentu. Popularnosti ove pesme dosta su doprinele i društvene mreže putem kojih se ova pesma vrlo brzo širi. U ovom trenutku, kvota na Litvance iznosi 6.07. Ako uspeju da dodju do trijumfa na Evroviziji, to će biti prvi put u njihovoj istoriji, jer im je najbolji rezultat do sada bio 6. osvojeno mesto 2006. godine.

Od ostalih zemalja koje imaju najveće šanse da odnesu pobedu na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije u Holandiji treba još izdvojiti i predstavnike Rumunije (trenutna kvota u Meridianu za pobedu je 9.64), Italije (koeficijent 12.93) i Švedske (kvota 13.63).

Srbija poslala grupu Hurricane na takmičenje za pesmu Evrovizije

Srbiju će na Eurosongu u maju ove godine predstavljati grupa Hurricane sa pesmom „Hasta la vista“. Ova popularna grupa je put u Roterdam na Eurosong osvojila pobedom na Beoviziji, čije je finale održano 1. marta tekuće godine.

Beovizija je muzički festival koji je napravljen sa ciljem da se izabere najbolji predstavnik Srbije za Evroviziju. Obično se na ovom festivalu nalaze popularni pevači za koje gledaoci mogu da glasaju preko SMS-a i time odluče ko je pobednik.

Hurricane je popularna srpska grupa koju čine tri devojke:

  • Sanja Vučić – koja je i sama predstavljala Srbiju na pesmi Evrovizije 2016. godine;
  • Ivana Nikolić; i
  • Ksenija Knežević – ćerka popularnog muzičara Nenada Kneževića Kneza.

Iako osnovana sa ciljem da proizvodi i snima pesme za inostrano tržište, posle objave pesme „Favorito“, Hurricane su postale prava senzacija na socijalnoj platformi You Tube i od tada njihova popularnost konstantno raste. Kao nagrada za postignuti uspeh dolazi i učešće na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije u Holandiji.

Prema trenutnom stanju stvari, grupi Hurricane se ne daju velike šanse da pobedi na Eurosongu ove godine. Trenutna kvota na naše predstavnice je 54.12. Medjutim, ako je sudeći po prvim reakcijama na pesmu, izgledi da Srbija po drugi put trijumfuje na pesmi Evrovizije postaju znatno veći. Stoga, ako verujete u naše devojke, a pri tom i volite da se kladite na pobednika Evrovizije, odigrajte jedan patriotski listić i spojite lepo i korisno.