Скочи на садржај
Online Kladionice » Ko je kupio MaxBet?

Ko je kupio MaxBet?

  • од

Na osnovu dokumenta o preuzimanju MaxBet-a, saznajemo da je Irska kompanija Flutter koja je vodeća u svetu u oblasti za kladjenje upravo kupila jednu od naših najpoznatijih kladionicaMaxBet! Ovo su poprilično velike vesti, jer može dosta da se odrazi na budućnost kladjenja i kockanja na našim prostorima. U pitanju je dogovor vredan 141 milion evra, gde Irski Flutter otkupljuje 51% udela, a za ostalih 49% će se videti na osnovu MaxBet performansi u budućnosti.

Transakcija od 141 miliona evra

Sa obzirom na privlačno i dobro regulisano srpsko tržište, koje je u 2022. godini bilo oko 700 miliona evra i očekivani rast od svega 15 odsto do 2025. nije ni čudo što se svetski giganti okreću ka Srbiji sa namerom da i oni žele deo tog rastućeg tržišta. 

Ova transakcija od 141 miliona evra za 51 odsto udela, koja će se već izvršiti u prvom kvartalu 2024. godine može da postavi zanimljiv trend. Jer možda baš ovaj potez potegne i druge velike kompanije da prispoje neke druge online kladionice kod nas. 

A što se tiče ostalih 49 odsto, oni su trenutno u MaxBet „rukama“, ali već je uspostavljen dogovor da ako sve bude kako treba, oni otkupljuju i ostatak u 2029. godini po sličnim uslovima.

Piter Džekson, izvršni Direktor Flutter kompanije komentariše:

“Uzbudjen sam što mogu da najavim dodavanje MaxBet-a u Flutter portfolio. Verujemo da je MaxBet odlična prilika da se ponovi uspeh koji smo uspeli da uradimo na tržištima Džordžije, Indije, i Italije, tako što smo prisvojili jak brend na tim lokacijama.“

Činjenica je da će ovo da promeni smer MaxBet-a nabolje, sa implementacijom nove tehnologije što Flutter nudi, kao i sa lokalnom ekspertizom što MaxBet ima.

Nešto više o Irskoj kompaniji Flutter

Flutter je medjunarodno prepoznatljiva kompanija za sportsko kladjenje i kockanje koja je osnovana 2016. sa svojim sedištem u Dublinu u Irskoj. Flutter zapravo čini spoj dve poznate kompanije, Paddy Power sa udelom od 52% i Betfair sa 48%.

Ovo im nije prvi put da kupe udela neke kompanije iz stranih država. Na primer prošle godine su otkupili online bingo kompaniju Tombola, a godinu pre toga su kupili vodećeg provajdera za online igre Sisal Gaming iz Italije, za skoro 2 milijade evra!

Kako su krenuli, ne planiraju da stanu u skorije vreme sa proširenjem svoje kompanije.

Nešto više o MaxBet-u

MaxBet kompanija se bavi priredjivanjem i organizovanjem igara na sreću kao što su sportsko kladjenje i kazino igre. Ona je jedna od najstarijih kladionica na našim prostorima, a i u isto vreme najčešća opcija kad je u pitanju online kladjenje. Operiše u Srbiji, Bosni, Crnoj Gori, takodje i malo u Severnoj Makedoniji.

Osnovana 1997. godine pod imenom Ju Krijcos, ali deceniju kasnije, tačnije 2009. godine prerasta u kompaniju koju znamo danas pod imenom MaxBet. Ona sa skoro svojih 100.000 mesečnih online igrača ponosno zauzima drugo mesto u Srbiji što se tiče kockanja online. Drži čak 20% tržišta, što je poprilično velika brojka, sa obzirom na broj online kladionica kod nas.

Zaključak

Da rezimiramo, neizbežni rast online kladjenja i kockanja kod nas će definitivno privući velike kompanije da ostave svoj otisak ovde, kao što pokazuje ova transakcija izmedju Irske kompanije Flutter i MaxBet-a. Sa finalnim izvršenjem u prvom delu 2024. godine, videćemo kako će to da se odrazi na ostatak iste godine, kao i naredne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *