Скочи на садржај
Online Kladionice » Kladionica online uplata » Uplata preko kartice

Uplata preko kartice

Osim tradicionalnog načina uplate depozita na kladioničarski račun, pojavom online kladionica sve je veća popularnost uplate sredstava putem platnih (kreditnih ili debitnih) kartica. Ovaj način uplate pokazao se kao jedan od najčešće biranih od strane igrača širom sveta, a s obzirom da pruža mogućnost uplate novca iz udobnosti fotelje za svega nekoliko minuta, i ne treba da čudi popularnost ovih servisa.

Igrači u Srbiji i regionu su takođe u mogućnosti da izaberu ovaj vid uplate novca na svoj račun. Sve kvalitetnije online kladionice u Srbiji u svom asortimanu imaju i ovaj način uplate depozita, tako da korisnicima preostaje samo da izaberu kojom platnom karticom žele da uplate svoja sredstva. Najpopularnije kreditne i debitne kartice za uplatu novca su Mastercard, Visa i Maestro platna kartica. Pošto govorimo o kladionicama koje posluju na teritoriji Srbije, važno je napomenuti da mnoge od njih dozvoljavaju i uplatu putem Dinacard kartica.

Kladionica online uplata

Mozzart uplata preko kartice

Mozzart bonus dobrodošlice

Jedna od najpouzdanijih i najpopularnijih kladionica u Srbiji svakako je Mozzartbet. Osim bogate kladioničarske ponude i velikog broja online igara, Mozzart svojim igračima pruža mogućnost uplate sredstava na račun putem platne kartice. To je svakako jedna od najznačajnijih pogodnosti kada je profesionalno online klađenje u pitanju.

Uplata sredstava je veoma jednostavna i možete je obaviti prateći ovo jednostavno uputstvo:

  1. nakon što se registrujete, prijavite se na svoj korisnički nalog
  2. iz menija izaberite opciju „Moj račun“
  3. sledeći korak je da izaberete opciju „Uplata“ i izaberete tip kartice kojom ćete položiti depozit (Visa, Mastercard, Maestro ili Dina)
  4. otvoriće vam se novi prozor u kom treba da unesete iznos koji želite da uplatite (minimalni iznos uplate je 500 RSD)
  5. potrebno je da prihvatite uslove korišćenja (tako što ćete označiti polje predviđeno za to) i kliknete na dugme „Uplati“
  6. od vas će biti zatraženo da unesete podatke o svojoj platnoj kartici, kao što su 16-cifreni kod sa prednje strane kartice, datum važenja (u formatu mesec/godina) i CVV/CVC sigurnosni kod, koji se nalazi na poleđini kartice
  7. poslednji korak je da kliknete na dugme „Potvrdi“. Ukoliko ste sve prethodno izvršili na odgovarajući način, stići će vam poruka da ste uspešno uplatili sredstva na svoj nalog. Takođe, ukoliko nešto nije popunjeno kako treba, stići će vam mejl u kome će vas Mozzart obavestiti gde ste pogrešili.

Da ne biste svaki put unosili podatke o kartici, možete sačuvati podešavanja u okviru svog korisničkog računa. To vam omogućava da svaku narednu uplatu sprovedete bez potrebe za popunjavanjem podataka iz koraka 7. Obrada online plaćanja kreditnom karticom je trenutna i sredstva se odmah pojavljuju na vašem računu.

AdmiralBet kladionica uplata preko kartice

Još jedan kladionica veoma dobro poznata igračima iz Srbije je AdmiralBet. Admiral je poznat po odličnim bonusima i čestim promocijama, kao i vrlo dobrom ponudom igara za online kazino i sportsko klađenje.

Pored osnovnih načina za uplatu depozita, poput uplate u poslovnici ili na šalteru banke/pošte, u Admiralu možete da izvršite uplatu sredstava i putem platnih kartica preko svog mobilnog telefona (ili drugog elektronskog uređaja). Kao i Mozzart, i Admiral podržava uplatu putem neke od četiri najpopularnije vrste platnih kartica koje služe za plaćanja u Srbiji.

Princip uplate je sličan uputstvu opisanom kod Mozzart kladionice. I kod Admiral kladionice je potrebno ulogovati se na korisnički nalog, izabrati opciju „Uplati“ i odabrati željeni način uplate. U konkretnom slučaju, birate „Uplata platnom karticom“, unosite iznos koji želite da uplatite i podatke sa svoje kartice. Minimalan iznos uplate kod Admiral kladionice iznosi 300 dinara.

Ukoliko uplata ne prođe, proverite da niste pogrešno uneli neki od podataka – datum validnosti kartice, broj kartice ili CVV/CVC broj sa poleđine. Takođe, može se desiti da vam je kartica istekla ili da na njoj nemate dovoljno sredstava. Imajte na umu da uplatu ne možete izvršiti sa devizne kartice.

Uplata preko kreditne kartice

kreditne kartice logo

Kao što smo već naveli, sve kladionice u Srbiji dozvoljavaju uplatu depozita putem kreditnih kartica, ali treba istaći da su Visa i Mastercard najzastupljenije platne kartice u gotovo svim online kladionicama.

Visa je globalno priznati brend koji koristi preko 30 miliona trgovaca širom sveta, a u opticaju je preko 4 milijarde izdatih kartica (zvanični podaci iz poslednjeg kvartala 2023. godine). Izdvaja se i po tome što poseduje najnoviju tehnologiju plaćanja i bezbednosti, tako da je mogućnost prevare svedena na apsolutni minimum.

Visa

Jedna od glavnih prednosti uplate putem Visa kartice je brzina prenosa sredstava na vaš račun za igru, tzv. trenutni prenos sredstava na račun. Obratite pažnju da je u nekim kladionicama moguće izvršiti isplatu sredstava na Visa karticu samo ukoliko ste imali bar jednu uplatu na vaš račun u proteklih šest meseci. Treba napomenuti da ova servisna usluga ne važi za sve online kladionice, tako da je ova mogućnost isplate ograničena odabirom kladionice. Zbog toga se dobro upoznajte sa pravilima izabrane kladionice. U svakom slučaju, preporučujemo vam da za klađenje koristite aktivnu karticu (ili kartice).

Mastercard

Druga najpopularnija kreditna kartica za uplatu kladioničarskog depozita svakako je Mastercard kartica. Kao i kod Visa kartice, Mastercard takođe poseduje sigurnosni kod koji vas štiti od bilo kakve zloupotrebe, a jednostavnim unošenjem verifikacionog koda koji se od vas traži prilikom uplate sredstava putem kartice, depozit postaje dostupan istog trenutka.

Glavna odlika uplate depozita putem kreditnih kartica jeste ta što je vaša uplata trenutna i oslobođena naknada, stoga je ovaj način uplate jedan od najpopularnijih kod igrača širom sveta.

Uplata preko debitne kartice

maestro logo

Druga najpopularnija metoda plaćanja u online kladionicama jeste uplata putem debitne kartice. Debitna kartica vam omogućava trošenje onoliko novca koliko imate na računu, i za razliku od kreditne kartice, ne možete ući u minus.

Jedna od najzastupljenih debitnih kartica u većini online kladionica jeste Maestro platna kartica. Reč je o kartici koja ima mrežu od preko 15 miliona lokacija širom sveta, a pored bezbednosti koju poseduje, podržana je i od Mastercard servisa u velikom broju zemalja. Maestro je pokriven protokolom „3D secure“ koji onemogućava prevare i štiti korisnike od zloupotreba.

Ono što morate znati je da se od sredine 2023. godine nove Maestro kartice više ne izdaju. Međutim, to ne znači da će one nestati kao sredstvo plaćanja, jer će na njihovo mesto da dođu Mastercard debitne kartice koje će korisnici da dobiju prilikom reizdavanja njihovih Maestro kartica.

Maestro kartica svojim korisnicima omogućava isplatu sredstava na račun pod uslovom da je igrač imao makar jednu uplatu u proteklih šest meseci, a transfer novca realizuje se u roku od 3 do 5 dana.

Isplata na platne kartice

U zavisnosti od toga koju platnu karticu izaberete kao platežno sredstvo, kao i kladionice čije usluge koristite, zavisiće i vreme isplate novca na vašu karticu. Većina igrača se ipak najčešće opredeljuje za korišćenje Visa, Mastercard i Maestro kartice, s obzirom da su se one pokazale kao najpouzdanije kada je uplata i isplata novca u pitanju.

Većina domaćih kladionica isplaćuje sredstva na vašu karticu u roku od 2 do 5 radnih dana, tako da od vremena kad zatražite isplatu sredstava zavisi i koliko ćete čekati na nju. Recimo, u Mozzartu je vreme obrade isplate 24-72 časa. Treba reći da je nemoguće čekati na isplatu duže od 7 dana, koji god kladioničarski servis koristili. Stoga, ukoliko se uplata na kreditnu karticu oduži, slobodno kontaktirajte korisničku podršku izabrane kladionice.

Pouzdanost prilikom uplate

Najbitnija stvar o kojoj treba voditi računa prilikom korišćenja platnih kartica u kladioničarske svrhe jeste pouzdanost kladionice. Igračima se preporučuje da pre svake uplate putem platnih kartica budu dobro upoznati sa uslovima i pravilima korišćenja usluga kladionica i tako spreče svaku moguću zloupotrebu. Sve kvalitetne profesionalne online kladionice u svom pravilniku jasno štite svoje igrače, tako da je zloupotreba vaših ličnih i drugih podataka nemoguća. U moru raznih neprofesionalnih online kladionica, vaše klađenje je sigurno samo sa onim kladionicama čiji su pravilnik i uslovi korišćenja transparentni i istaknuti na samom sajtu.

Igrač je taj koji se najviše pita da li će biti prevaren ili ne, zato je najvažnije da i sam bude dobro informisan kada je u pitanju odabir kladionice. Zbog toga vam preporučujemo da potražite koje sve zaštitne sertifikate poseduje kladionica u kojoj želite da igrate svoje tikete. Sertifikati se najčešće nalaze u dnu (footeru) stranice, pa tako, na primer, možete videti da Mozzart sarađuje sa Visa kartičnim sistemom i koristi njihove sigurnosne protokole, kao i sa Mastercardovim ID check sistemom.

Ukoliko se odlučite za uplatu i isplatu sredstava putem platnih kartica, najbolja preporuka jeste upravo odabir online kladionice sa kredibilitetom. Uz odgovorno klađenje koje savetuju svi profesionalni kladioničarski servisi, vaše klađenje putem platnih kartica može biti bezbedno i zabavno. A sve to možete obaviti putem telefona.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Šta odabrati – Visa ili Mastercard?

S obzirom da su obe vrste kartica široko prihvaćene i opremljene najsavremenijim sigurnosnim protokolima, izbor najčešće zavisi od dva faktora. To su naknade i provizije koje će zaračunati vaša banka i kladionica koju ste odabrali. Opcija koja vam je jeftinija je ona koju treba da izaberete.

Kako uplatiti novac na Mastercard?

Uplatu na Mastercard karticu možete izvršiti na nekoliko načina. Najpopularniji su direktna uplata u banci, uplata putem mobilne aplikacije banke koja je izdala karticu i uplata na bankomatima (ATM) koji nude tu mogućnost.

U čemu je razlika između kreditne i debitne kartice?

Debitne kartice dopuštaju potrošnju samo onih sredstava koje posedujete na računu, bez naknada za kamatu. Sa druge strane, kreditne kartice nude zaduživanje do određenog limita uz mogućnost obračuna kamate, pri čemu utiču i na kreditni rejting. Zauzvrat, one nude razne pogodnosti poput nagradnih bodova i zaštite kupovine.