Скочи на садржај
Online Kladionice » Kladjenje na efudbal, e-sports specijali FIFA i PES

Kladjenje na efudbal, e-sports specijali FIFA i PES

  • од

Meridian bet je jedna od retkih kladionica u Srbiji gde možete da donesete Vašu ponudu, ma koliko ona glupa bila, i oni će vam dati odgovarajuce kvote za to. Ali isto tako postoje i standardizovana pravila za kladjenje za ne tako popularne kategorije i podkategorije i sportove. Takav je slučaj i sa e-sportovima,znamo da postoji kladjenje na igre kao što su CS GO, League of Legends i DOTA, ali Meridian ima posebnu sekciju gde pruža usluge kladjenja na sportske igre kao što su PES (Pro evolution Soccer) i FIFA, više o tome možete da pročitate na našoj stranici e-sports.

Ova vrsta kladjenja je nova na našem prostoru i još je u svojoj ranoj fazi ali vremenom bi trebalo da ovaj način kladjenja zaživi kako sve više ljudi prelazi na online kladjenje zbog trenutne pandemije COVID-19.

Što se tiče samog kladjenja na PES i FIFA-u one su poznate u kao igre koje se igraju iz zabave i opuštanja, ali su one i te kako kompetativne i na njih se možete kladiti kao i na svaku drugu fudbalsku utakmicu. Jedina razlika je ta što se mečevi igraju 3 na 3 u PES-u ili 1 na 1 u FIFA-i i utakmice traju 12 minuta. Što se tiče same razlike u izmedju PES-a i FIFA-e je u tome što FIFA poseduje vise licenci od fudbalskih timova nego PES, što znači da FIFA ima više poznatijih fudbalskih timova u svom izboru, ali se svake godine licence menjaju i dopunjuju.

Bonusi na PES i FIFA kladjenje

Naravno kao i za svaku posebnu kategoriju kladjenja Meridian bet nudi neke od interesantnih bonusa za nove korisnike. Naime prvi bonus koji doprinosi Vašem lakšem kladjenju je bonus dobrodošlice koji vam omogućava da ostvarite neverovatan bonus od 1000 dinara na Vašu prvu registraciju.

Naša preporuka za kladjenje

Mi bismo Vam preporučili da iskombinujete više bonusa tokom igranja na ove sportove kako bi mogli da maksimizujete dobitak i ostvarite što veću svotu novca, a u slučaju da vaš tiket padne izgubite što manje novca.

Isto tako bismo Vam preporučili da se ne kladite na ove igre ukoliko ih pre toga ni sami niste igrali, zato što iako su pravila identična kao u klasičnom fudbalu stil igre, broj golova, dinamika su totalno drugačiji i mogu Vam učiniti veću štetu nego korist .

Bonuse koje Vam mi predlažemo da iskombinujete za optimalno kladjenje su

  • Bonus dobrodošlice (1000 dinara)
  • iPay bonus ili mCash bonus
  • Bonus na broj parova
  • Turbo cash

U slučaju da Vaš tiket padne možete iskoristiti Money back bonus da uzmete novac koji ste uložili ili u slučaju da Vam trenutna utakmica ne ide dobro možete da iskoristite Turbo cash kako biste izvukli novac u dobroj situaciji.

Bonus koje Vam ne predlažemo je „Prvih 10 minuta“ zato što utakmice traju samo 12 minuta i ne isplate se .

PES (Pro Evolution Soccer)

Pro Evolution Soccer ili ti PES je kao franšiza kreirana 2001. godine od strane japanske kompanije KONAMI. U 2003. godini je formirana PESLeague koja je mainstream od tada. Od 2001. pa do danas Konami izbacuje svake godine novo izdanje PES-a sa novim dodacima kao i novim timovima što je bitno za igrače koji igraju u timu, ali i za kladionicu zato što svaki tim u PES-u ima svoje statistike koje utiču na samo stvaranje kvoti. Za razliku od FIFA-e PES nudi veliku opciju modova koji nadomešću nedostatak licenciranih timova i time nudi opciju igračima da formiraju sopstvene timove

PES kvote

Sve utakmice koje se igraju mogu se pratiti preko oficijalnih KONAMI servera ili Twitcha gde se sve utakmice strimuju.

PES logo
Logo PES

FIFA

FIFA je jedna ako ne i najpopularnija esport fudbal igra ikada. Kreirana od strane EA Sports prva verzija je izbačena 1993. godine i dobija svoj kultni status koji ima danas, a 2004. godine FIFA formira svoj sopstveni eWorld kup koji postaje popularan iste godine i spaja igrače iz celog sveta. Za razliku od PES-a FIFA se igra 1 na 1 umesto 3 na 3.

FIFA kvote

Kao i PES od tada svake godine izbacuje nova izdanja koja su uvek ažururna što znači da se svake godine menjaju i dopunjuju statistike za svaki tim i za svakog igrača, a noviji igrači i timovi dobijaju nove statistike koje će se vremenom promeniti. Ali ne vezano samo za ažurnost timova FIFA dobija nove kozmetičke i grafičke izmene kao i u samoj mehanici igre, koja je jako bitna zbog samog načina igranja. Što se tiče samog prenosa utakmica mogu se pratiti novije verzije igre, ali mogu i starije ,preko Twitch platforme na kanalu twitch/easportsfifa.

Fifa logo
Logo FIFA

Zaključak

U ovom članku smo Vam dali poredjenja izmedju ove dve jako popularne igre, kao i na koji način se razlikuju jedna od druge iako na prvi pogled deluju kao da su iste. Izbor izmedju ova dva giganta je jako težak zato što su obe igre jako dobro odradjene,zabavne za svoje igrače kao i za ljude koji ih posmatraju.

Obe igre imaju već dugogodišnji kultni status ne samo u Srbiji već i u celom svetu ali kada bi morali da biramo, po našem mišljenju pobedu odnosi FIFA jedino zbog više licenci koje omogućavaju veći broj zvaničnih timova za izbor kao i manje grešaka zato što se igra 1 na 1 .