Скочи на садржај
Online Kladionice » PayPal Kladionice

PayPal Kladionice

Mnoštvo online kladionica uključuje PayPal kao jedan od vidova plaćanja i podizanja novca. PayPal je u osnovi upravo to – online novčanik (takođe poznat i kao eWallet tj. digitalni novčanik) koji znatno olakšava i ubrzava transakcije na Internetu. Pomoću njega možete plaćati proizvode/usluge ili slati i primati novac.

Opcija korišćenja PayPal servisa u Srbiji postoji relativno kratko jer je on našim građanima postao dostupan tek 2013. godine, kada je omogućavao jedino online plaćanje. Na svu sreću, dve godine kasnije, postale su dostupne sve usluge koje nudi ovaj e-novčanik.

Lista Paypal kladionica

william hill logoBetway Kladionica888 kladionicaBet at home KladionicaUnibet Kladionica
---100€-
William HillUnibet

Zašto kladionice podržavaju PayPal?

Kladionice, pre svega, žele da svojim korisnicima omoguće što lakši pristup kladjenju. Kada napravite nalog na nekoj sportskoj kladionici, Vi verovatno što pre želite da izvršite depozit, dobijete bonus dobrodošlice, i krenete sa prognozama i drugim zabavnim vrstama opklada.

Zahvaljujući naprednim tehnologijama, to je danas moguće i sa platnim karticama koje su povezane sa Vašim bankovnim računom. Međutim, problem nastaje onda kada se registrujete na platformu koja iz određenog razloga ne može da se poveže sa Vašom karticom, a problem je najčešće u lokaciji. Korišćenje PayPal servisa nije uslovljeno Vašom lokacijom, i faktički možete da platite šta god Vam treba pomoću ovog e-novčanika.

Još jedan od glavnih razloga jeste i vreme čekanja na podizanje novca. Banke ponekad mogu biti jako spore, a e-novčanici su se pokazali kao najbrža opcija za podizanje sredstava. Drugim rečima, Vaš novac će leći na Vaš PP račun u minimalnom vremenskom roku.

Niža provizija

Takođe, PayPal je daleko isplativije rešenje za određene ljude jer nudi znatno niže provizije u odnosu na neke druge metode. Sa druge strane, ne možemo baš da tvrdimo da ovaj e-novčanik ima najniže provizije na svetu, jer mnogo toga zavisi i od zemlje u kojoj živite.

Sigurnost

I konačno, PayPal Vam garantuje sigurnost, što je možda i najbitnije od svega. Ljudi su stekli poverenje u ovaj metod plaćanja, jer tim koji se nalazi iza PayPala radi jako dobar posao kada su u pitanju Vaša sigurnost i bezbednost vašeg novca na internetu.

Jedna reč koja opisuje PayPal veoma dobro kada su u pitanju online kladionice je fleksibilnost. Da biste koristili ovu uslugu, neophodno je da otvorite nalog na toj platformi. Ispod ćemo pokriti kompletnu registraciju naloga.

Otvaranje Paypal računa

Otvaranje PayPal računa nije ništa teže od, na primer, otvaranja Fejsbuk naloga. Razlika je u tome što ovde morate priložiti i neke poverljive informacije, tako da Vam savetujemo da pažljivo pročitate ovo uputstvo.

PayPal Registracija

Da biste se registrovali na PayPal, potrebne su Vam sledeće stavke:

  1. Internet platna kartica koja je povezana sa Vašim deviznim računom u banci
  2. Email adresa
  3. Adresa stanovanja

Kada odete na paypal.com, kliknite na dugme Sign Up koje se nalazi u gornjem desnom uglu i od ponuđenih zemalja izaberite Srbiju. Nakon toga pažljivo popunite formular i unesite podatke sa Vaše platne kartice tačno onako kako se traži od Vas. Nakon što što ste popunili formular, potrebno je verifikovati sve te podatke, a PP ima jako rigorozan sistem verifikacije kako bi sprečio pranje novca. Pre svega, treba verifikovati Vaš e-mail, zatim Vašu platnu karticu, i na kraju Vašu adresu stanovanja.

paypal kladionice registracija
Izgled Paypal sajta
  • Prvi korak je da posetite website paypal.com/rs/home
  • Drugi korak, kliknite na dugme “Sign Up“ u gornjem desnom uglu
paypal registracija nalog
Biranje tipa naloga
  • Nakon klika na “Sign Up“, imate dve opcije da odaberete: Personal Account ili Business Account;
  • Kliknite na Personal Account, preko njega ćete moći da ubacite novac u online kladionice i na taj način kladiti se.
paypal registracija informacije
Forma za registrovanje
  • Nakon odabira naloga, ostaje popunjavanje ličnih informacija;
  • Informacije kao puno Ime i Prezime, E-mail adresa i lozinka po Vašem izboru.

Verifikacija e-maila je najjednostavnija, jer prilikom nje samo treba kliknuti na link koji Vam stigne na mail radi uspešne verifikacije vašeg naloga.

Verifikacija platne kartice se vrši tako što PayPal uplati dve male sume na nju, a zatim Vi te uplaćene iznose unesete u obliku koda prilikom prijave na PayPalov sajt.

Na kraju, najviše strpljenja je potrebno za verifikaciju adrese stanovanja prilikom koje morate poslati dokaz o prebivalištu koji je novijeg datuma i koji mora sadržati Vaše ime i adresu. To može biti bilo koji zvanični dokument, ali oni zadržavaju pravo da Vam zatraže neki drugi dokument ukoliko nisu zadovoljni onim koji ste Vi poslali.

PayPal Provizija

Kada je u pitanju provizija na PayPal-u, ona možda i nije najpovoljnija  za stanovnike Srbije, ali na nju gledajtekao na sredstvo plaćanja za besprekornu uslugu koju ovaj metod nudi. Pri svakoj transakciji, PayPal naplaćuje proviziju od 3,5%. Drugim rečima, ukoliko vam kladionica isplati $100, vama će na račun leći $96,5.

PayPal takođe naplaćuje proviziju kada novac „skidate‟ na svoj devizni račun u banci preko kartice, i za sada je to fiksni iznos od $5.

PayPal Kartica

PayPal nije zvanična banka, te Vam ne može izdati platnu karticu, kao što je to na primer slučaj sa Payoneerom. Vi praktično treba da povežete svoj bankovni račun, tj. svoju platnu karticu kako biste mogli da podižete novac sa PayPala.

Jedan od načina na koji možete da povežete karticu je da od svoje banke potražite takozvanu Visa Electron karticu koja je namenjena upravo za osobe koje planiraju da novac primaju putem interneta. Uz pomoć ove kartice ćete svoj PayPal nalog povezati sa bankom, i upravo na toj kartici se nalaze podaci koje treba uneti prilikom registracije.

Paypal kartica

Najvažnije od svega što treba da znate je da je ponekad potrebno i do sedam dana da novac legne na Vaš bankovni račun. Na to utiče mnoštvo faktora, a jedan od najvažnijih je izbor banke. Ukoliko banka ima opciju da prima uplate sa PayPala na devizni račun, dobro se raspitajte koliko je vremena potrebno za obradu transakcije, ukoliko Vam je to bitan faktor.

Dizanje novca sa kartice

Kada dobijete svoju karticu i novac legne na Vaš devizni račun, taj novac možete podići na šalteru banke u željenoj valuti, ili na bankomatu u dinarima. Većina banaka bi trebalo da Vam omogući povoljan kurs ukoliko podižete sa njihovih bankomata, mada Vam savetujemo da se dobro raspitate o tome pre nego što podignete svoj novac. Sa druge strane, ukoliko novac želite da podignete u stranoj valuti, možda ćete morati da popunite određeni obrazac u kome potvrđujete izvor i svrhu uplate.

PayPal omogućava instant plaćanje drugih stvari na internetu, a to važi i za uplatu depozita na online kladionice. Sve što treba da uradite je da izaberete PayPal kao jedan od metoda plaćanja na kladionici i povežete svoj PayPal nalog sa kladionicom. Ceo proces bi trebalo da traje nekoliko minuta, nakon čega ćete uspešno moći da počnete sa kladjenjem.

Sve informacije navedene ovde se mogu promeniti od trenutka pisanja ovog teksta, ali bi većina trebalo da ostane ista. Ukoliko naiđete na bilo kakvu prepreku, možete kontaktirati tehničku podršku PayPal-a i oni će Vam vrlo rado izaći u susret i pomoći Vam oko svega.