Category Archives: Vesti

Uticaj Korona virusa na kladjenje

Pandemija Korona virusa paralisala je sve životne aktivnosti u celom svetu. U tom smislu ni sport, a ni sportsko kladjenje, nisu ostali imuni na ovu novonastalu situaciju. Većina takmičenja u svim sportovima suspendovana je do daljnjeg. Čak se pominje i odlaganje Letnjih Olimpijskih igara, kao i Evropskog prvenstva u fudbalu, sportskih dešavanja koja bi trebala… Read More »

Koliko zaradjuju kladionice?

Svedoci smo da u poslednje vreme nove sportske kladionice niču na svakom koraku. S toga se nameće logičan zaključak da je to itekako unosan posao. Sa druge strane, postavlja se sledeće pitanje – koliki su prihodi sportske kladionice na godišnjem nivou. Procenjuje se da kladionice i kockarnice posluju sa prosečno 5% neto prihoda od sportskog… Read More »

SAD: Sportsko kladjenje odobreno?

Jedan od važnijih datuma za ljubitelje sportskog kladjenja u Americi svakako predstavlja 14. maj 2018. godine. Naime, Vrhovni sud je tog dana doneo odluku o ukidanju federalne zabrane na sportsko kladjenje na celokupnoj teritoriji SAD-a. U obrazloženju Vrhovnog suda navedeno je da se Akt o zabrani sportskog kladjenja, poznat kao PASPA (Professional and Amateur Sports… Read More »